rondom Peel en Maas

Afstand : 225 km - Duur  ca. 5 uur

Een lange rit, aangedragen door een regelmatige bezoeker en gebruiker van de site. De route neemt ons door een stukje vergeten Nederland, de Peel, en naar de overkant van de Maas, de Duitse kant. Kronkelend en een verrassend mooi hoogveengebied.  We doen plaatsen aan als Venray, Meijel en Roermond, alvorens de Maas over te steken en Duitsland in te rijden. De nog altijd typische grensdorpen wisselen ene route vol venen en maasduinen af. De omgeving maar ook de bewoners maken dat je steeds in het ongewisse bent of je in Nederland rijdt of in Duitsland.

Aijen kerkKasteel TenhoveLeutherMolen Nettetal

LRondomPeelenMaas

Meijel kloostrerboerderijSchuurinLimburgSchwaam

langs de Dommel en door de Kempen

Afstand : 170 km - Duur  4:30

De Dommel is een beek en stroomafwaarts een kleinere rivier in de Kempen en de Meierij van 's-Hertogenbosch. Hij meet 146 kilometer, waarvan 20 kilometer op Belgisch (Limburgs) grondgebied en 120 op Nederlands (Brabants) grondgebied. En deze rit doet beide landen dan ook aan. Waar mooier te beginnen dan in Kasteel Maurick, waar van eee hapje en een drankje genoten kan worden. Vandaar volgen we de Dommel stroomopwaart. Slingerende weggetjes leiden langs vele landgoederen, watermolens, gehuchten en dorpjes. Na Eindhoven volgen we de Kleine Dommel nog een stukje, daarna volgen de oude smokkelweggetjes op en over de grens met België.
Vollop gelegenheid tot tussenstops en bezienswaardigheden. Gezellige Brabantse dorpen. De tocht voert door de meest pittoreske dorpen van de Kempen, Bergeijk, Eersel en Oirschot.
Dat de naamgeving van de Kempen uit het latijn komt (Campina = Velden) blijkt op de terugweg naar Vught.

BrugHooijdonkCollseWatermolenKasteelMaurick

NBdeDommelendeKempen1

LiempdeKasterenLommelDouanekantoorNijnsel

veelzijdig Brabant, rondom Tilburg

Afstand : 159 km - Duur  3:30

Van net boven de Bergsche Maas tot aan de Biesbosch. De mooiste hoek van Brabant. Langs het prachtige vestingsstadje Heusden, dat al in 1318 zijn stadsrechten verkreeg. Langs Loon op Zand en de Drunense Duinen. En in Baarle-Nassau is het altijd maar de vraag wat is België en wat is Nederland.Alle veelzijdigheid van Brabant komt voorbij, van het land van Altena tot aan de Biesbosch. Ons Brabant zoals je dat alleen op de motor kunt zien.

BaarleNassauDrongelenVestingstadHeusden

NBRondTilburg1

langs de Oude Maas en de Limburgse heuvels

Afstand : 155 km - Duur  3:30 tot 4:00 uur

Door ons eigen berggebied. Beginnend langs de Oude Maas, kronkelend door het heuvelachtige landschap. Langs prachtige herenboerderijen, hoeven eigenlijk. Prachtige vergezichten door de hoogteverschillen en weide blikken.  Uiteraard de Cauberg over, door Valkenburg en vele andere plaatsjes die je doen wanen buitenslands te zijn. De wegen slingeren zich langs de Geul om uiteindelijk weer bij de Maas uit te komen. Toeristisch is de streek Zuid-Limburg een begrip. De bekendste onderdelen zijn het Plateau van Margraten dat aan de noordzijde wordt begrensd door het dal van de Geul, en aan de westzijde door de Maasvallei met aan de overzijde de Sint Pietersberg, aan de oostzijde door het dal van de Gulp met het dorp Gulpen en met even verder de hoogten rond de Vaalserberg en zuidelijk door de Voerstreek. Het gebied tussen Vaals en Gulpen werd in 2005 door de Stichting Natuur en Milieu gekozen als mooiste landschap van Nederland en bekroond met 5 sterren.

BergaandeMaasGeuleWittem Gulpen

LLangsdeOudeMaas1

KasteelSchaloenValkenburgMheerValkenburg

mooi nederland

Geule.jpg