een plassen ronde om Nieuwkoop

Afstand : 92 km - Duur  ca. 2:00

Toeren langs de Meije en de Amstel, langs plassen en meren. En als dat dan ook nog eens binnen een mooie avond gedaan kan worden is een succes verzekerd. De Meije is smal en lijkt wel voor motorrijders gemaakt. De dijk erlangs dan. Als de route dan ook nog vervolgd wordt door langs de Amstel naar de Waver te rijden, langs de Westeinder en de dijk om de Haarlemmermeer kan volop genoten worden van medegenieters op het water. Is het je wel eens opgevallen dat ook watersporters, net als motorrijders, elkaar groeten? Deze route biedt volop mogelijkheden dat te ontdekken.

Aarlanderveen 2BilderdamBurgerveen

ZHRondomNieuwkoop1

Watertoren aan de MeijeDrecht VriezekoopVlist Polder

 

langs de Amstel en de Meije

Afstand : 150 km - Duur 3:00 tot 3:30 uur

Langs de rivier die onze hoofdstad zijn naam heeft gegeven. De Amstel staat bekend om zijn mooie gezichten, zijn kronkelende loop en zijn statige huizen. Van Amstel tot Meije, veel natuur in het groene hart van Holland. Zelfs bewoners van deze streek hadden nooit kunnen vermoeden dat zoveel lieflijkheid zo dichtbij is.

woerdense verlaat250px Amstelveen Oostermeer 2005 07 12250px Amstel near Nes

NZHAmstelMeije1

Bollenvelden en Badplaatsen

Afstand : 100 km - Duur ca.2:00

Een bijzondere tocht, zeker wanneer gereden in de periode April tot ongeveer half-Mei. Eén van de typerende elementen en voordelen van motorrijden komt dan uitstekend tot zijn recht. ALLES RUIKEN!  Schitterende kleuren, velden alsof ze geverfd zijn, de dikke lucht van bloeiende bloemen, tulpen, hyacinten, noem ze maar op. De rit brengt je door de duinen, langs landgoed Elswout en de de pittoreske plaatsjes Overveen en Bloemendaal. Aan hypotheek aftrek daar geen gebrek! Een prachtige bochtige weg leidt naar en langs de Noordzee alwaar gebakken visjes en ijsjes volop voorhanden zijn. Maar de kroon zijn de kleine weggetjes dwars door de bollenvelden tussen Vogelenzang en Noordwijk. Onovertroffen geuren en kleuren. Oh ja, vergeet je fototoestel niet en pas op de massa's buitenlandse toeristen die te pas en te onpas tussen de bloeiende bloemen doorlopen.

Tulpenveld1BloemendaalStrandCruquiusMuseum

NZHBadplaatsenenBollenvelden1

LisserTulpenveldenElswoutTulpenveld

 

de Ronde Venen

Afstand : 151 km - Duur  ca. 3:30

Eigenlijk worden de Ronde Venen ingesloten door de rivieren de Amstel, de Kromme Mijdrecht, de Waver en de Aa, maar dat zou een erg korte route zijn. Daarom hebben we hier ook de grote plassen in de omgeving betrokken. De Nieuwkoopse plassen, het Kaagermeer, de Brassemermeer en de Loosdrechtse plassen steken we zo ongevbeer dwars over. Kronkelende dijken langs de Vecht maken het tot een uitdagende en afwisselende ervaring.

AarlanderveenFort UitermeerMolen langs de Gein

URondeVenen1

Woerdense VerlaatPortengenBotshol

mooi nederland

KrommeMijdrecht.jpg